fbpx

„Opriți incendiile!”. Peste 4 milioane de oameni au semnat o petiție pentru ca Brazilia să se mobilizeze în cazul Pădurii Amazoniene

Incendiile din Pădurea Amazoniană a întristat milioane de oameni din întreaga lume. Și mai indignați au fost toți, însă, din cauza indiferenței Guvernului brazilian, care s-a mobilizat mult prea târziu în stingerea flăcărilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În acest sens, peste patru milioane de oameni au semnat o petiție pentru ca autoritățile țării să înceapă măsurile necesare pentru a opri incendiile care pun în pericol pădurea tropicală și viața oamenilor.

„Ma numesc Gabriel, locuiesc la Rio Branco, in inima Amazonului. Sunt aici pentru că trebuie să cerem tuturor din Guvernul Braziliei să se mobilizeze și să ne ajute să punem capăt arderii pădurii tropicale Amazon! Cerem autorităților să înceapă o anchetă care să investigheze factorii ce duc la creșterea numărului incendiilor în această regiune. Potrivit Agenției Spațiale din Brazilia, anul acesta numărul de incendii forestiere din Amazon a crescut cu 84% față de aceeași perioadă din 2018. Nu am văzut niciodată atât de multe incendii într-un timp atât de scurt.

Mai mult de jumătate sunt în Amazon, ceea ce nu numai că ucide biodiversitatea și ecosistemele, ci și dăunează sănătății a milioane de oameni, în special persoanelor în vârstă și a copiilor care nu pot respira din cauza fumului. Populația din São Paulo a fost surprinsă, văzând că orașul se întunecă de la ora 15:00, din cauza fumului puternic. Și asta ne-a făcut să înțelegem un lucru: nu contează dacă suntem nordici sau sudici. Fie că locuiești pe malul râului sau că lucrezi în oraș. Această situație ne va afecta pe toți. O anchetă vă poate ajuta să vă asigurați că acest lucru nu se va mai repeta”, a scris autorul petiției, pe care o poți semna și tu, dacă ești de acord, accesând acest link.

Amintim că, de curând, Guvernul Braziliei, după mai multe cereri și proteste, a mobilizat armata țării pentru a stinge incendiile în masă.

Articole asemănătoare

Back to top button