fbpx

După criticile mai multor țări, armata braziliană a început stingerea incendiilor din Pădurea Amazoniană

Fiind criticată de statele europene precum Franţa, Irlanda şi Finlanda, administraţia din Brazilia a luat măsuri în ceea ce privește incendiile din Pădurea Amazoniană, ordonând armatei să intervină în stingerea acestora.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, Bolsonaro – președintele Braziliei – „a minţit” în legătură cu angajamentele de protejare a mediului. De aceea, el a anunțat că Franţa va bloca Acordul cu Piaţa Comună a Sudului (Mercosur).

„Casa noastră arde, la propriu. Amazonul, plămânul planetei noastre care, produce 20% din oxigenul nostru, este în flăcări. Este o criză internaţională. Membrii G7 trebuie să acorde două zile pentru a discuta despre această urgenţă”, a scris Emmanuel Macron pe Twitter.

Cu aceeași poziție faţă de Acordul UE-Mercosur, a reacționat și Irlanda, în contextul incendiilor în masă.

„Irlanda nu are cum să voteze pentru Acordul de liber-schimb UE-Mercosur dacă Brazilia nu îşi respectă angajamentele în domeniul mediului”, a spus premierul Leo Varadkar.

De menționat că mai multe organizații și sute de oameni au ieșit în faţa ambasadelor braziliene din mai multe capitale ale lumii, scandând „Planeta noastră merită ceva mai bun”, „Casa noastră este în flăcări”, dar și cerând demisia președintelui Braziliei, care este acuzat – de altfel – după ce a declarat în repetate rânduri că susţine defrişarea unor părţi ale Pădurii Amazoniene, transmite moldpres.md.

Articole asemănătoare

Back to top button