fbpx

OMS: Pandemia de COVID-19 ar putea dura un an în plus la nivel global pentru că țările sărace nu au acces la vaccin

Pandemia de COVID-19 ar putea dura cu un an mai mult decât era estimat din cauza faptului că țările sărace nu au acces la vaccinurile de care au nevoie, susține Organizația Mondială a Sănătății, conform BBC.

Dr. Bruce Aylward, de la OMS, spune că din cauza ratelor mici de vaccinare din țările sărace, criza COVID „ar putea să se întindă până târziu în 2022”.

Până acum, mai puțin de 5% din populația Africii a fost vaccinată împotriva coronavirusului, față de 40% pe celelalte continente.

Aylward a făcut și un apel la țările bogate să lase locul lor în „coada” de achiziționare a vaccinurilor pentru țările cu venituri foarte reduse.

Pot să vă spun că nu suntem pe drumul cel bun. Trebuie să accelerăm. Această pandemie se va mai prelungi cu un an din această cauză”, a spus el, potrivit Digi24.

Majoritatea dozelor de vaccin au fost administrate, până acum, în țările cele mai dezvoltate. În Africa au fost administrate în jur de 2,6% dintre dozele administrate la nivel global.

O alianță de organizații caritabile, The People’s Vaccine, a făcut publice noi date care arată că doar una din șapte doze promise de companiile farmaceutice și de țările bogate ajunge la destinație în țările sărace.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button