fbpx

O mașină unică în lume, construită integral din lemn, va fi scoasă la licitație. La ce preț ar putea ajunge automobilul

Un 2CV din lemn, construit de un pasionat și autorizat să circule pe șosea, va fi scos la licitație pe 4 iunie, scrie BMFTV. Un Citroën 2CV din lemn, estimat între 150.000 și 200.000 de euro, va fi scos la licitație duminică, 4 iunie, în Montbazon, Indre-et-Loire.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Licitatorii au estimat mașina pe baza „recordului mondial pentru un 2CV”, care a fost vândut la 176.000 de euro. Acesta „are potențialul de a doborî recordul”, a declarat Aymeric Rouillac.

Caroseria modelului 2CV, de tip AZKA, din 1955, a fost realizată în întregime din lemn de pomi fructiferi de către tâmplarul Michel Robillard. „Belle Lochoise” este realizat din nuc pentru aripi, din pere și meri pentru caroserie și din cireș pentru uși și portbagaj, scrie AlephNews.

Michel Robillard, care a realizat în special machete din lemn pentru Ferrari, a început să-și construiască 2CV-ul în 2011. „Mi-am petrecut cinci ani din viață pe el, 5.000 de ore de muncă, pasiune, zi și uneori noapte. Iar 2CV-ul a părăsit atelierul meu rulând în septembrie 2017″, a amintit el la viitoarea licitație.

„Am un fior de tristețe. Dar am deja în minte un alt proiect nebunesc: crearea unui coupe DS21 Cabriolet Chapron, în 27 de luni, pentru a sărbători cea de-a 70-a aniversare a DS”, a anunțat pensionarul.

Articole asemănătoare

Back to top button