fbpx

O boală eradicată în Europa în 2002, depistată la un copil din Ucraina

În Ucraina a fost confirmat un caz de poliomielită, o boală eradicată în Europa din 2002. Copilul a fost spitalizat cu „simptome de pareză”. Ministerul Sănătății din țara vecina a declarat că poliomielita a fost descoperită la un copil de 18 luni din Rivne Oblast.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Boala este cauzată de un derivat al tulpinii vaccinale a poliovirusului de tip 2 (Sabin 2)”, se arată în declarația ministerului Sănătății.

„Părinții au refuzat în mod deliberat vaccinările din cauza convingerilor lor religioase”, mai este precizat în declarația ministerului de la Kiev.

Copilul a avut primele simptome ale poliomielitei pe 1 septembrie, iar deja pe 3 septembrie, copilul a fost internat cu simptome de pareză a extremităților inferioare.

Poliomielita este o boală infecțioasă acută. Poliovirusul se răspândește de la persoană la persoană prin fecale și salivă, cel mai adesea prin mâini murdare, alimente infectate și apă. Fiecare copil și adult nevaccinat se pot infecta cu poliomielita, dar copiii cu vârsta sub cinci ani sunt cei mai sensibili la virus. Prin urmare, copiii primesc prima doză de vaccin în primele luni de viață.

Poliomielita a fost eradicată în Europa din 2002. În 2015, Ucraina a confirmat alte cazuri de poliomielită la doi copii – unul în vârstă de 10 luni, celălalt de patru ani – despre care Organizația Mondială a Sănătății a spus că a fost primul focar din Europa din ultimii cinci ani.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button