fbpx

Numărătoarea de ceceni. Peste 60 de „kadîroviți” ar fi dezertat cu armamentul din dotare

Serviciile de informații ucrainene au oferit publicității numărul exact de soldați ceceni care au participat, până în prezent, la „operațiunea specială” a lui Vladimir Putin.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform serviciilor GUR, 2.500 de „războinici” ceceni au luat parte la invazie, 100 au murit, 400 au fost răniți și 60 au dezertat.

Un fapt interesant, ucrainenii anunță că peste 60 de „kadîroviți” au plecat din Ucraina cu tot cu echipamentul militar din dotare, probabil pentru a face contrabandă.

„Este semnificativ faptul că, în ciuda antrenamentului, spiritului de luptă și echipamentului performant al luptătorilor Tik Tok, 2.500 de mercenari, aproximativ o sută au murit, aproximativ trei sute au fost răniți și mai mult de șaizeci au fugit din Ucraina. Cu arme și muniție”, au transmis serviciile secrete, citate de către alephnews.ro

Serviciul de informații reamintește că militanții lui Kadîrov au venit în Ucraina în cel de-al doilea eșalon al ofensivei, fiind angajați în percheziții de apartamente, abuzul civililor și jefuirea localităților.

Ulterior, kadîroviților li s-a ordonat să facă exemplu din dezertori și să-i împuște în mod demonstrativ pe cei care refuză să lupte.

Cecenii sunt momentan în zonele Luhansk și Mariupol, unde continuă să jefuiască și să filmeze videoclipuri despre „marile lor fapte de vitejie” pentru Tik Tok. „Măcelarii” lui Kadîrov sunt un instrument puternic de propagandă al Rusiei, fiind prezentați drept soldații perfecți, care nu pot fi învinși de nimeni.

De altfel, Ramzan Kadîrov se laudă în fiecare zi pe rețelele de socializare cum cucerește noi localități și puncte strategice, însă e contrazis mereu de realitate. Între timp, armata rusă stagnează pe frontul estic și nu înregistrează un progres real, conform experților militari.

Articole asemănătoare

Back to top button