fbpx

Nu-ți face planuri pentru 14 aprilie! Ia-ți prietenii și vino să facem fapte bune împreună!

Ziua Faptelor Bune este o tradiție anuală de facere de bine. În toată lumea, sute de mii de oameni aleg să facă voluntariat și să-i ajute pe cei nevoiași. În această zi scopul tuturor este de a îmbunătăți viețile altora și de a schimba în mod pozitiv societatea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ziua Faptelor Bune a fost inițiată în 2007 de o doamnă de afaceri – Shari Arison. De atunci, această tradiție anuală de binefacere a crescut de la 7000 de participanți, în Israel, la aproape 1 milion în 2015. În 2011, la acțiunile de caritatea au participat oameni din 10 orașe de pe tot Globul, inclusiv câteva din SUA.

În anul 2016, Moldova s-a implicat pentru prima dată în cadrul acestei mișcări, având ca reprezentanți în țară Centrul Republican al Voluntarilor, din cadrul Centrului Cultural Evreiesc.

Atunci, peste 300 de voluntari au fost implicați în 18 proiecte variate de binefacere: construirea cuștilor pentru animale, ordine în două parcuri ale capitalei, ajutor la spitale și aziluri de bătrâni în susținerea bolnavilor prin vorbe calde și activități distractive, donare de sânge la un punct mobil pe strada Eugen Doga și altele. Primăria Chișinăului a oferit un troleibuz în care orice persoană a călătorit gratuit.

În anul 2017 organizatorii au implicat în 50 de activități peste 1000 de voluntari din diferite regiuni ale țării, iar în 2018 evenimentul a avut ca participați circa 2200 de voluntari, implicați în 147 de activități în toată țara, inclusiv Transnistria.

Evenimentul va fi organizat și în acest an, pe 14 aprilie, începând cu ora 10:00. Doritorii de a participa se pot înregistra completând formularul până pe 25 martie curent. Organizațiile înregistrate vor primi regulamentul de participare la data de 1 aprilie 2019.

Mai multe detalii despre eveniment găsești pe pagina de Facebook.

Articole asemănătoare

Back to top button