fbpx

Nu au unde se refugia, dar speranța lor poți fi chiar tu! Cum poți ajuta oamenii fără adăpost pe vreme de pandemie (și nu doar)?

În Moldova a fost lansat grupul de inițiativă Coliba Albastră. Acesta va ajuta persoanele care nu au unde să se ascundă de coronavirus, dar și de alte rele.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Coliba Albastră este o metaforă care simbolizează cerul – unicul acoperiș al oamenilor fără adăpost. Din grupul de inițiativă fac parte mai mulți activiști, printre care Ion Andronache, Andrei Lutenco, Lilia Nenescu, Jazgul Orozov, Ana Popa, Lilian Severin, Alina Andronache, Vitalie Sprînceană ș.a.

Deoarece pentru oamenii fără adăpost pandemia reprezintă nu doar riscuri pentru sănătate, dar și reducerea bruscă a posibilităților de a-și asigura un minim necesar, acum, mai mult ca niciodată, ei au nevoie de susținere și solidaritate. Grupul de Inițiativă a lansat o colectare de fonduri pentru a-i asigura cu hrană, apă potabilă, produse de igienă, dar și medicamente de primă necesitate. Astfel, activiștii îi îndeamnă pe toți oamenii cu suflet mare să vină în ajutorul celor mai necăjiți.

Mai multe detalii despre grupul de inițiativă găsiți pe pagina oficială de Facebook. Tot acolo, periodic, vor fi publicate și istoriile persoanelor fără acoperiș deasupra capului.

Articole asemănătoare

Back to top button