fbpx

Noi detalii de la ceremonia de încoronare a regelui Charles și a reginei Camilla. Trăsura are aer condiționat și geamuri electrice

Regele Charles și regina Camilla vor parcurge un traseu de procesiune mai scurt decât cel al regretatei Elisabeta a II-a și vor încălca tradiția, utilizând doar într-un singur sens – la întoarcere – trăsura de stat din aur, veche de 260 de ani, scrie The Independent, citat de AlephNews.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Monarhul și Camilla au decis personal să facă drumul de 2 km dus-întors – cunoscut sub numele de Procesiunea Regelui – de la Palatul Buckingham în mai modernul și mai confortabilul Diamond Jubilee State Coach, care are amortizoare, încălzire și aer condiționat. Regele Charles și regina Camilla vor călători, însoțiți de escorta suverană a cavaleriei Casei Regale, pe The Mall prin Admiralty Arch, de-a lungul laturii sudice a Trafalgar Square, de-a lungul Whitehall și Parliament Street, înconjurând laturile de est și de sud ale Parliament Square până la Broad Sanctuary pentru a ajunge la Abbey.

Regina defunctă a călătorit în ambele sensuri în Gold State Coach pentru încoronarea sa din 1953, descriind în mod faimos experiența accidentată din trăsura. Procesiunea de dus a avut o lungime de 2,6 km, dar cea de întors a fost de 8 km, ducând-o pe Piccadilly, pe Oxford Street, Regent Street și Haymarket.Procesiunea a durat două ore, a avut 16.000 de participanți și a fost concepută pentru a permite ca ea să fie văzută de cât mai mulți oameni posibil.

În schimb, Charles și Camilla vor parcurge doar 2 km înapoi în Gold State Coach după ceremonie, întorcându-se în timp ce vor saluta mulțimea, regele purtând Coroana Imperială de Stat.Se înțelege că traseul a fost ales din motive practice, fiind o călătorie familiară, încercată și testată pentru multe ocazii regale.

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat: „Trăsurile alese reflectă procesiunea mai mică spre Abbey și procesiunea mai mare de întoarcere la Palatul Buckingham. Acestea au fost alegerea personală a Maiestăților Lor”.

Articole asemănătoare

Back to top button