fbpx

Ne vom bucura mai puțin de somnul dulce. La noapte Moldova trece la ora de vară

Pregătiți-vă să vă culcați mai devreme mâine, deoarece la noapte toată Moldova va trece la ora de vară. Astfel, acele ceasornicelor vor fi date cu o oră înainte.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Somnul dulce va dura mai puțin, deoarece ora 02:00 va deveni ora 03:00. Pentru a acomoda corpul cu diferenţa orară, specialiștii vin cu următoarele sfaturi:

Evită somnul neregulat. Acestea îi permite corpului să rămână treaz la ore care, în mod normal, sunt rezervate pentru odihnă. Astfel, este dereglat ceasul biologic.

Meditează. Acest tip de exerciţii te ajută să uiţi de ceea ce s-a întâmplat în timpul zilei şi îţi pregăteşte mintea şi corpul pentru odihnă.

Schimbă ceasul înainte de culcareEste un lucru valabil pentru dispozitivele care nu trec în mod automat la ora de vară. Astfel, ajuți mintea să se relaxeze și eviţi o potenţială confuzie pe timpul dimineţii.

Instalează jaluzele care blochează pătrunderea luminiiCeasul biologic este reglat de ciclul luminii – întuneric. Iar pentru că nopțile vor fi mai luminoase, ai putea avea probleme de somn.

Nu te îngrijora că pierzi ore de somnÎngrijorările referitoare la acest lucru te pot menţine treaz în timpul nopţii.

Ora de vară a fost prima dată propusă de un entomolog din Noua Zeelandă, George Vernon Hudson, în 1895. Moldova a preluat această practică în anul 1979, timpul de vară pe teritoriul țării fiind introdus în conformitate cu propunerea Comisiei Economice Europene a ONU și concomitent cu statele membre ale Uniunii Europene.

Articole asemănătoare

Back to top button