fbpx

Ne livrează gaz polonezii? Ministrul Spînu, despre rezultatele vizitei sale în Polonia

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, și-a finalizat vizita de lucru în Polonia, din perioada 18-19 octombrie, unde a avut mai multe întâlniri la nivel înalt, subiectul primordial discutat fiind furnizarea cu gaze naturale și soluțiile de depășire a crizei actuale în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oficialul s-a întâlnit cu Secretarul de Stat al Cancelariei Președintelui Poloniei și șeful Biroului internațional de politici, Jakub Kumoch, precum și cu reprezentantul special pentru Moldova al Prim-ministrului Republicii Polone, Adam Eberhardt: „I-am informat pe ambii despre situația cu care se confruntă țara noastră, astăzi, pe piața gazelor”.

„M-am văzut și cu ministrul Energiei de la Varșovia, Piotr Naimski. Am discutat despre un parteneriat pe termen lung în furnizarea gazelor naturale din Polonia. Un proiect bilateral pe care îl tratăm cu maximă seriozitate, pentru că obiectivul nostru este ca sursele de alimentare să fie cât mai diversificate și mai adecvate pentru depășirea unei crize de acest calibru. Polonia este un stat prieten și un partener de nădejde al Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Am discutat cu vicepreședintele PGNiG (compania de stat poloneză), Artur Cieślik, despre capacitatea gazelor naturale pe care o putem obține din partea statului polon.

Am vorbit cu președintele consiliului de administrație GAZ-SYSTEM, Tomasz Stepien. În cadrul discuțiilor, am abordat soluțiile tehnice pe care le putem implementa împreună cu partenerii polonezi, în scopul furnizării gazelor naturale în țara noastră”, a anunțat Andrei Spînu.

Amintim că pe 13 octombrie în Republica Moldova a fost declarată stare de alertă pe piața gazelor naturale. Potrivit autorităților, negocierile cu Gazprom pe subiectul livrării de gaze naturale continuă. Între timp, potrivit prim-ministrei Natalia Gavrilița, statul încearcă să identifice surse alternative de contractare a gazelor.

Vezi și: Gavrilița, despre criza energetică: Vom avea gaz, doar că mai scump. Inițiem procurarea gazului din surse alternative

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button