fbpx

Natura, în stare critică din cauza poluării: Marea Barieră de Corali din Australia este amenințată

Marea Barieră de Corali din Australia se va confrunta cu un viitor sumbru în lipsa unor măsuri urgente pentru combaterea schimbărilor climatice. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Autoritatea Parcului Marin al Marii Bariere de Corali a precizat, în cea de-a treia sa prognoză pe cinci ani, că schimbările climatice reprezintă cea mai mare ameninţare pentru sănătatea recifului, cel mai mare ecosistem coralifer din lume.

Dezvoltarea din zona de coastă, deversările dinspre zona de uscat şi anumite activităţi umane cum ar fi pescuitul ilegal reprezintă celelalte ameninţări, se mai precizează în raport.

„Măsuri semnificative la nivel global pentru combaterea schimbărilor climatice sunt esenţiale pentru încetinirea ritmului în care se deteriorează ecosistemul recifului, cât şi pentru administrarea valorii şi sprijinirea construcţiei acestuia”, se arată în raportul autorității ce administrează reciful, citat de Agerpres.

Totodată, directorul autorității a accentuat că perspectiva generală în ceea ce privește Marea Barieră de Corali este foarte sumbră, îndeosebi dacă oamenii nu vor contribui la stoparea fenomenelor ce duc la schimbarea climei.

Articole asemănătoare

Back to top button