fbpx

Natalia Gavrilița, pentru Euronews: „Rusia încearcă să destabilizeze situaţia în Republica Moldova”

Rusia încearcă să destabilizeze situaţia în Republica Moldova prin sponsorizarea protestelor, dar şi prin atacurile cibernetice. Afirmaţia a fost făcută de premierul, Natalia Gavriliţa pentru Euronews, în timpul vizitei la Bruxelles unde a participat la cea de-a șaptea reuniune a Consiliului de Asociere UE-Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Vedem elemente de război hibrid. Vedem, de exemplu, forțe pro-ruse care încearcă să destabilizeze situaţia politică din ţară prin proteste plătite, care s-au domolit însă odată cu plecarea oligarhilor din Republica Moldova şi care au fost puşi în lista de sancţiuni”, a spus Gavrilița.

Şefa Executivului a mai menţionat că în 2022 au avut loc cele mai multe atacuri cibenetice din istoria țării noastre. De asemenea la ordinea zilei au fost şi alertele cu bombă. Gavriliţa a spus că securitatea țării este extrem de vulnerabilă la evenimentele care au loc în Ucraina. Războiul din ţara vecină pune presiune pe securitatea energetică, dar şi cea socială.

„O mare parte din situația din Republica Moldova va depinde de evoluția războiului din Ucraina. Vedem ucrainenii curajoși fiind foarte rezistenți și luptă pentru securitatea nu numai a țării lor, ci și pentru securitatea Republicii Moldova, a adăugat ea.

În același timp, situaţia din regiunea transnistreană rămâne îngrijorare, dar stabilă deoarece războiul este încă în desfășurare”, a spus premierul.

Articole asemănătoare

Back to top button