fbpx

Motivul pentru care zece elefanţi au fost împuşcaţi de către autorităţile din Namibia

Autorităţile responsabile de fauna sălbatică din Namibia au sacrificat în ultima lună zece elefanţi care şi-au mutat habitatul în zonele agricole şi au distrus culturile în timpul sezonului de recoltare. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Carcasele elefanţilor au fost oferite cu titlu compensatoriu membrilor comunităţii ale căror recolte au fost distruse. Potrivit responsabililor, animalele ar fi pus în pericol viețile oamenilor din nordul țării, dar și terenurile agricole.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Mediului, Pădurilor şi Turismului, Romeo Muyunda, a declarat că în acest sezon, elefanții devin un pericol pentru locuitori. Acesta a adăugat că nu s-a găsit altă soluție decât sacrificarea lor, scrie Reuters.

La fel ca şi alte naţiuni africane, Namibia se luptă să menţină un echilibru între protejarea speciilor, precum elefanţii, şi gestionarea pericolului pe care animalele îl reprezintă când ajung în zone locuite de oameni.

Ţara a beneficiat de sprijin internaţional pentru eforturile de conservare, în urma cărora populaţia de elefanţi a crescut de la puţin peste 7500 de exemplare în 1995 la 24.000 anul trecut, potrivit cifrelor guvernamentale.

Articole asemănătoare

Back to top button