fbpx

Motivul pentru care Corșicova, candidata susținută de Partidul Șansă și Ilan Șor la funcția de primar al mun. Bălți, a fost exclusă din turul doi

Excluderea candidatei independente Arina Corșicova din cursa electorală pentru funcția de primar al mun. Bălți s-a făcut în urma depistării mai multor încălcări. Despre aceasta a precizat pentru Agora, președinta Consiliului Electoral al Circumscripției electorale municipale Bălți, Svetlana Colesnic.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Au fost 11 sesizări parvenite de la Inspectoratul de Poliție privind repartizarea pliantelor prin oraș, prin cutiile poștale, la cetățeni, au fost efectuate percheziții unde au fost stabilite multe încălcări la cetățenii care îi ajutau să distribuie aceste pliante. Respectiv am avut două contestații, parvenite din partea contracandidatului la funcția de primar a mun. Bălți, dl Grigorișin, care au fost puse în discuție astăzi.”, a preciat Colesnic.

Colesnic a mai declarat că potrivit legislației electorale, candidata independentă Corșicova Arina a avut dreptul de a declara pe propria răspundere și a anunța CECEM Bălți despre faptul că intenționează să utilieze tehnica proprie pentru a tiraja pliante și booklete cu conținut electoral.

„În acest context, în calitate de administratoare a SRL Telesistem TV, cade sub incidența restricțiilor privind exercitarea drepturilor electorale prevăzute de art. 16 din Codul Electoral. Candidata însă nu a declarat acest fapt la înregistrarea sa în calitate de candidat independent la funcția de primar în mun. Bălți. Respectiv este aplicabilă răspundere juridică prevăzută de art. 102 alin. 2, lit. e și de alin. 5, lit. a. Aceste temeiuri au stat la baza de a fi exclusă din cursa electorală candidata Corșicova Arina.”

Articole asemănătoare

Back to top button