fbpx

Moscova interzice accesul în Federația Rusă pentru 11 deputați PAS. Reacția MAEIE

Mai mulți oficiali din Republica Moldova su primit interdicție de a fi lăsați să intre pe teritoriul Federației Ruse. Hotărârea, însoțită de o listă a 11 parlamentari moldoveni, a fost emisă luni la Moscova, drept răspuns la „persecutarea presei de limba rusă din Republica Moldova”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Lista ar include, potrivit NM, 11 deputați în Parlamentul Republicii Moldova, care sunt membri ai PAS. Printre aceștia se regăsesc:

1. Viorel Barda

2. Adrian Belîi

3. Larisa Voloh

4. Vitalie Gavrouc

5. Maria Gonța

6. Liliana Grosu

7. Natalia Davidovici

8. Alina Dandara

9. Dorian Istratii

10. Mariana Cușnir

11. Mihail Leahu

Reprezentanții Ministerului de Externe au venit cu o reacție în urma acestei decizii, afirmând că vor continua să „mențină o poziție fermă împotriva dezinformării”.

,,Indiferent de deciziile sau răspunsurile Moscovei, ne angajăm să continuăm să protejăm spațiul nostru informațional împotriva oricărei ingerințe externe și să menținem o poziție fermă împotriva dezinformării, atacurilor hibride și încercărilor de destabilizare a țării noastre”, a declarat Igor Zaharov, purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) de la Chișinău.

Precizăm că luni, 20 noiembrie, Ministerul de Externe al Federației Ruse a anunțat că impune interdicție de intrare în țară pentru mai mulți oficiali din Republica Moldova. Potrivit sursei, decizia a fost anunțată de Moscova și transmisă ambasadorului țării noastre la Moscova, Lilian Darii, care a fost convocat la Ministerul rus de Externe.

Articole asemănătoare

Back to top button