fbpx

Moscova anunţă vizita unui oaspete de seamă: Rusia „aniversează” cu fast un an de la invazia Ucrainei

În timp ce Ucraina îşi comemorează victimele, Kremlinul vrea să marcheze cu o aniversare data de 24 februarie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Moscova se uită din ce în ce mai mult către Beijing, pentru a contrabalansa efectul negativ al sancţiunilor occidentale.

Preşedintele chinez, Xi Jinping, este de aşteptat să călătorească în Rusia, în primăvară, a anunţat de Ministerul rus de Externe, care a declarat că va fi un eveniment central în relaţiile dintre Rusia şi China în 2023, scrie Mediafax.

„În anul viitor, prin eforturi comune, Rusia şi China vor putea să consolideze şi să avanseze în continuare relaţiile bilaterale. După cum ştiţi, preşedintele rus Vladimir Putin l-a invitat pe liderul chinez Xi Jinping să efectueze o vizită de stat în Federaţia Rusă în primăvară. Credem că acesta va deveni un eveniment central în relaţiile bilaterale în 2023”, a declarat Ministerul rus de Externe, ca răspuns la întrebările presei primite în timpul conferinţei de presă privind rezultatele activităţilor diplomatice ruse din 2022.

The South China Morning Post scrie că vizita lui Xi în Rusia este aşteptată în jurul marcării unui an de la invadarea Ucrainei (24 februarie). Putin l-a invitat pe Xi la Moscova în timpul unui apel video de sfârşit de an derulat între cei doi, în decembrie. Beijingul nu a confirmat, deocamdată, călătoria lui Xi.

Articole asemănătoare

Back to top button