fbpx

Moldovenii vor putea călători cu buletinul în UE, anunță șeful ASP

Directorul Agenției Servicii Publice (ASP), Mircea Eșanu, a anunțat în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la Radio Moldova că, începând cu anul 2025, cetățenii Republicii Moldova vor putea călători în țările Uniunii Europene cu noile buletine de identitate. Potrivit declarațiilor lui Eșanu, aceste schimbări sunt posibile datorită îmbunătățirilor planificate pentru actele de identitate, care vor fi implementate până în martie 2025.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Sperăm din anul viitor să emitem, dar nu mai târziu de martie 2025, să venim cu un nou buletin de identitate, cartea de identitate a cetățeanului, care va corespunde întru tot cerințelor europene. Marele avantaj al noilor cărți de identitate, buletine de identitate, cu timpul, ele vor fi suficiente pentru a călători inclusiv în Uniunea Europeană. Exact același lucru este valabil și în cazul, de exemplu al Ucrainei, cu care doi ani în urmă a fost semnat un protocol prin care pot trece frontiera cei cu buletine biometrice,” a declarat Mircea Eșanu.

Guvernul Republicii Moldova urmează să implementeze schimbări majore în ceea ce privește buletinele de identitate, ultima modificare semnificativă a acestora având loc în 2015.

Proiectul de modernizare are ca obiectiv alinierea la standardele și directivelor europene, oferind astfel cetățenilor moldoveni posibilitatea de a călători în Uniunea Europeană doar cu buletinul de identitate.

Articole asemănătoare

Back to top button