fbpx

Moldovenii ar putea fi pedepsiți cu până la trei ani de închisoare pentru răspândirea iresponsabilă a bolilor epidemice. Proiectul aprobat de Guvern

Moldovenii care nu se vor conforma regimului de autoizolare și vor răspândi coronavirusul ar putea primi amenzi sau ar putea fi condamnați. Guvernul a aprobat un proiect în acest sens.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform documentului, cei care vor răspândi maladiile contagioase ar putea primi amenzi de până la 1000 de unități convenționale sau ar putea fi condamnați pentru trei ani. Încălcările regimului de profilaxie vor fi pedepsite cu amenzi de până la 2500 de unități convenționale, iar falsificarea datelor din fișele epidemiologice – cu amenzi de cel mult 450 de unități convenționale.

Proiectul urmează să fie transmis Parlamentului. Dacă deputații îl vor aproba, modificările menționate vor intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

UPDATE:

Legea a intrat în vigoare! De astăzi, cei care încalcă regimul de carantină și răspândesc bolile epidemice ar putea fi condamnați

Articole asemănătoare

Back to top button