fbpx

Moldovagaz solicită ANRE-ului reducerea tarifului la gazele naturale

Tariful la gazele naturale ar putea scădea până la 16.5 lei (fără TVA de 8%) pentru un m3. SA „Moldovagaz” a depus o cerere către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) prin care solicită reducerea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali la prețuri reglementate în anul 2023.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit proiectului calculelor prezentate, se propune o diminuare a tarifului mediu la gazele naturale furnizate, ajungând la 16 492 lei pentru o mie de metri cubi, ceea ce reprezintă o reducere de 36,8%.

Principala motivație în spatele acestei solicitări este scăderea semnificativă a prețurilor la gazele naturale achiziționate de SA „Moldovagaz” de la SA „Energocom” pentru a satisface necesitățile consumatorilor de pe malul drept al Nistrului, conform deciziei Comisiei Naționale pentru Stări Excepționale.

Reprezentanții SA „Moldovagaz” susțin că decizia respectivă respectă în totalitate legislația și va permite acoperirea integrală a costurilor de achiziție, asigurând astfel respectarea condițiilor contractuale de plată față de furnizorul de gaze naturale.

Articole asemănătoare

Back to top button