fbpx

Moldovagaz explică cum vor fi calculate sumele din factură după ce au intrat în vigoare noile tarife

Începând cu data de 23 februarie a anului curent, după ce noile tarife la gazele naturale au intrat în vigoare, SA „Moldovagaz” a venit cu explicații privind modul de facturare pentru consumatorii casnici. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit întreprinderii, dacă datele contoarelor au fost transmise prin intermediul platformelor online ale întreprinderii sau citite fizic de către controlorii companiilor de distribuție a gazelor pe 29 februarie, volumul de consum va fi repartizat uniform pentru fiecare zi a lunii, având ca scop determinarea mediei zilnice.

De exemplu, dacă o gospodărie a consumat 145 de metri cubi până la 29 februarie, consumul mediu zilnic va fi calculat la 5 metri cubi (145 de metri cubi împărțiți la 29 de zile calendaristice). Astfel, consumatorii vor primi facturi pentru perioada 1 februarie – 22 februarie la tarifele vechi și pentru perioada 23 februarie – 29 februarie la noile tarife reglementate de Agenția Națională de Reglementare în Energetică.

Pentru situațiile în care contoarele nu au fost accesibile sau datele nu au fost transmise online, întreprinderile de distribuție din grupul „Moldovagaz” vor aplica repartizarea analitică (prognozată) pe baza consumului de-facto de gaze naturale în aceeași perioadă a anilor precedenți, ajustând ulterior aceste date.

Pentru clarificări suplimentare sau întrebări legate de facturare, consumatorii sunt încurajați să apeleze la numărul unic de telefon 1304 (1305 în cazul capitalei) sau să trimită petiții prin intermediul serviciului „Cabinetul personal consumator” de pe site-ul moldovagaz.md.

Articole asemănătoare

Back to top button