fbpx

MMPS: Numărul șomerilor beneficiari de ajutor social s-a redus de 10 ori

Numărul șomerilor care beneficiază de ajutor social s-a redus de 10 ori într-un singur an. Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, în luna mai 2024 primeau ajutor social 1.479 de persoane, comparativ cu 11.660 de persoane în aprilie 2023.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În primele cinci luni ale anului 2024, prin intermediul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă au fost angajați 3.117 șomeri. În luna mai 2024, 1.431 de persoane au fost ajutate să-și găsească un loc de muncă.

„Sunt mândru de rezultatele arătate de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Vedem că reforma Agenției dă roade și avem realizări palpabile. Vom munci în continuare pentru a ajuta cât mai mulți cetățeni în căutarea unui loc de muncă să fie plasați în câmpul muncii”, a subliniat Alexei Buzu, Ministrul Muncii și Protecției Sociale.

ANOFM recomandă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să se adreseze la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă pentru a beneficia de sprijin la angajare. Serviciile sunt gratuite și sunt disponibile atât pentru șomeri, cât și pentru persoanele angajate care doresc să-și schimbe locul de muncă.

Mai multe informații pot fi obținute apelând gratuit la numărul Centrului de apel al ANOFM – 0 8000 1000, sau vizitând portalul www.angajat.md.

Articole asemănătoare

Back to top button