fbpx

Mitropolia Moldovei, suprasolicitată în ultimele zile. Reacția unui episcop la imaginile în care un preot se ia la pumni cu enoriașii 

După ce în mediul online au apărut imagini în care un preot din raionul Drochia se ia la pumni cu enoriașii, Mitropolia Moldovei a venit și cu o reacție la comportamentul slujitorului bisericii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deși, potrivit poliției, incidentul s-ar fi produs la data de 18 iulie, victima s-a adresat la organele de forță abia astăzi, iar cazul este investigat la moment de oamenii legii.

„Bărbatul a fost îndreptat la expertiza medico-legală pentru stabilirea leziunilor corporale”, a menționat Ina Moscaliuc, ofițera de presă al IP Drochia.

Deocamdată, polițiștii nu știu ce riscă preotul în cazul în care va fi găsit vinovat.

Reprezentanții Mitropoliei au venit cu o reacție, potrivit tv8.md. Conform acestora, preotul implicat în scandal va avea interdicția de a oficializa slujbe, deși își începuse activitatea cu mai mult de un an în urmă.

„Mitropolia regret acest incident comportamentul necuviincios al preotului, Ioan Zîcu, care aduse defăimare tagmei preoțești. Dânsul va fi eliberat din funcția de paroh al comunității în cauză și va fi oprit de a săvârși cele sfinte”, a declarat Ioan Meșneguțu, episcopul Mitropoliei Moldovei.

Nu este pentru prima dată când slujitorii bisericii apar în ipostaze care contravin normelor bisericești. Chiar ieri un preot din Anenii Noi a fost surprins în timp ce târa pe asfalt un câine, legat cu lanț metalic de mașina sa.

Citește și:

video | Bătaie ca în filme la o înmormântare de la Drochia. Preotul s-a luat la pumni cu enoriașii

Articole asemănătoare

Back to top button