fbpx

Mișcarea echilibrează nivelul „hormonului fericirii”. Astăzi este marcată Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace

În fiecare an, la data de 6 aprilie, potrivit rezoluției Organizației Națiunilor Unite, este marcată Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace. Prin intermediul acestei sărbători este accentuată puterea sportului și contribuția acestuia în dezvoltarea comunităților.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, ziua promovează lupta împotriva stigmatizării şi discriminării sociale contribuind la egalitatea de gen, precum şi la adoptarea unui comportament social sănătos.

Comitetul Internațional Olimpic, în calitatea sa de Observator Permanent al ONU, a susținut inițiativa, întrucât organizațiile sportive au un rol major în programele de schimbare socială şi dezvoltare umană. De asemenea, CIO relevă puterea Jocurilor Olimpice de a promova toleranța şi solidaritatea între participanţi, iubitori ai sportului şi oameni din întreaga lume, scrie Agerpres.

Această zi reprezintă o completare a Zilei Olimpice, sărbătorită pe 23 iunie.

Știai că…?

– Sportul echilibrează nivelul serotoninei din creier? Aceasta este supranumită și „hormonul fericirii”, serotonina fiind ținta a numeroase studii ce demonstrează o legatură clară între depresie și nivelul scăzut al acesteia.

– Sportul stimulează remanierea osoasă? Prin forța pe care mușchii o exercită asupra oaselor în timpul unui efort fizic, se stimulează refacerea structurilor osoase, astfel, ajungem să avem un schelet mai puternic și mai tânăr.

– Una dintre cele mai eficiente soluții de a combate durerile de spate este reprezentată de mișcare? Exercițiile fizice adecvate și kinetoterapia pot reduce cu până la 95% durerile de spate.

– Sportul combate insomnia, ameliorează crizele de anxietate, crește capacitatea de concentrare și memorare, și întărește sistemul imunitar?

– Sportul reduce riscul apariției multor boli și disfuncții? Acesta este descris ca factor protectiv în bolile cardiovasculare și mintale, în diabetul zaharat, în obezitate și chiar în bolile canceroase.

Articole asemănătoare

Back to top button