fbpx

Ministrul MAI: Unele puncte de trecere a frontierei vor suferi schimbări

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a declarat că unele puncte de trecere locale, în special din nordul R. Moldova, ar urma să fie închise, iar în altele va fi redus personalul. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul emisiunii Rezoomat de la RliveTV, ministrul a fost întrebat despre inițiativa discutată recent privind desființarea unor puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, mai puțin circulate, și deschiderea altora cu România.

Efros a apreciat această inițiativă ca fiind judicioasă, explicând că există personal dedicat pentru anumite puncte de trecere locale, iar scopul este să fie închise acele puncte și „să avem puncte de trecere naționale conform standardelor europene, reducând în același timp personalul implicat”.

În privința identificării punctelor inutile, ministrul Efros a menționat că există astfel de puncte, în special în nordul republicii, și că intenția este de a le optimiza pentru a obține puncte de trecere adecvate, conforme standardelor stabilite.

Potrivit ministrului, va fi efectuată o evaluare extinsă pentru a determina câte puncte de trecere naționale sunt necesare în țară.

Articole asemănătoare

Back to top button