fbpx

Ministrul Apărării, la întâlnirea cu Josep Borrell: Securitatea regională este primordială

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, s-a întâlnit cu Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și politici de securitate, Josep Borrell, la Bruxelles. Oficialii au discutat despre asistența în cadrul Instrumentului European pentru Pace (EPF), cu accent pe proiectele direcționate spre consolidarea capabilităților Armatei Naționale pentru gestionarea crizelor, dar și participarea la misiuni internaționale de menținere a păcii. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării, întrevederea a avut loc în marja primei ediții a Forumului Parteneriatului de Securitate și Apărare „Forum Schuman”, care a avut loc în capitala Belgiei.

Totodată, oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la situația de securitate regională și sprijinul acordat țării noastre în contracararea amenințărilor hibride, se arată în comunicat.

Tot în contextul participării la Forumul Schuman, ministrul Nosatîi s-a întâlnit luni, 20 martie, curent, cu ministrul apărării al Republicii Federale Germania, Boris Pistorius și ministra apărării a Regatului Spania, Margarita Robles.

Principalele subiecte în cadrul dialogului au vizat colaborarea bilaterală pe segment militar și asistența acordată în scopul realizării obiectivului de transformare a Armatei Naționale în conformitate cu standardele occidentale.

La Bruxelles, Anatolie Nosatîi a avut întrevederi și cu locțiitorul Asistentului Secretarului General NATO pe afaceri politice și politică de securitate, Javier Colomina și locțiitorul asistentului Secretarului General NATO, Burcu San.

Potrivit Ministerului Apărării, oficialii au vorbit despre pachetul de asistență sporit din partea Alianței Nord-Atlantice aprobat în luna februarie, curent, care prevede sporirea cooperării în vederea fortificării rezilienței instituțiilor naționale față de noile provocări și combaterii amenințărilor hibride, inclusiv promovarea comunicării strategice și diplomației publice pentru combaterea dezinformării.

Prima ediție a Forumului Parteneriatului de Securitate și Apărare „Forum Schuman” a reunit miniștri și alți oficiali de nivel înalt din 27 de țări membre UE și parteneri

Articole asemănătoare

Back to top button