fbpx

Ministrul Apărării, despre amenințarea nucleară a lui Putin: „Ar fi o crimă de război și arată disperare”

Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi și Ministrul Apărării al Republicii Federale Germania, Christine Lambrecht, au susținut, sâmbătă, 1 octombrie, declarații de presă cu privire la cooperarea moldo-germană în sectorul de apărare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul acestora, cei doi miniștri au relatat despre programele și inițiativele lansate în Armata Națională cu ajutorul Guvernului german, perspectivele cooperării bilaterale, precum și despre situația de securitate din Republica Moldova și regiune în contextul războiului din Ucraina.

„Ne dorim să consolidăm relațiile de colaborare bilaterale prin noi proiecte de interes comun, direcționate spre transformarea Armatei Naționale într-o instituție modernă, bine echipată și dotată, capabilă să-și îndeplinească misiunea de apărare a suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, în contextul în care în prezent țara noastră se confruntă cu o serie de provocări inclusiv la capitolul securitate și apărare”, a menționat Anatolie Nosatîi la evenimentul de presă.

Totodată, ministrul Apărării a vorbit în cadrul conferinței și despre spre amenințarea președintelui rus, Vladimir Putin, cu privire la un eventual atac cu arme nucleare.

„Cu referire la folosirea unei eventuale arme nucleare de distrugere în masă, ar fi o crimă de război și cred că ar arăta disperarea completă a conducerii Federației Ruse în acest război”, a adăugat Nosatîi.

La rândul său, ministra Christine Lambrecht a declarat că țara sa a fost alături de Republica Moldova în timpul diferitor situații de criză, printre care cea pandemică, exprimându-și disponibilitatea de a acorda susținere în continuare: „Avem o cooperare foarte bună între Germania și Republica Moldova în mai multe domenii, inclusiv în cel militar. Este foarte important ca aceasta să continue și să o intensificăm”.

„Ținem sub observație situația de aici, din Republica Moldova, cu provocările deosebite cu care se confruntă acum”, a adăugat Christine Lambrecht.

„Sunteți mai mult decât un partener pentru noi și aș vrea să fac referire la declarația cancelarului german Olaf Scholz, care a spus foarte clar că Republica Moldova este mai mult decât un partener, aparțineți Europei, sunteți parte a Europei libere și democratice, de aceea mă bucur mult că această cooperare foarte bună o vom intensifica acum”, a mai spus ministra Lambrecht.

 

Articole asemănătoare

Back to top button