fbpx

Ministerul Sănătății anunță că va cumpăra în scurt timp peste 2 milioane de doze de vaccin anti-COVID

Aproape 2,1 milioane de doze de vaccin anti-COVID vor fi procurate în scurt timp de țara noastră. Anunțul a fost făcut de ministerul Sănătății. Comitetul național de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 s-a întrunit în ședință și a aprobat cantitatea de 2.074.742 doze de vaccin care urmează să fie achiziționate prin intermediul mecanismului de cost-sharing al platformei COVAX.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, s-a luat decizia de a fi achiziționate 100.000 doze de vaccin împotriva COVID-19 de tip CoronaVac, prin procedura de contractare directă.

Specialiștii au argumentat procurarea unei cantități mai reduse de vaccin CoronaVac, în contextul acoperirii populației cu vaccin în proporție de 50% prin intermediul platformei COVAX, recepționării mai multor loturi de vaccin drept donații, dar și negocierii continue cu producătorii de vaccin. Totodată, membrii Comitetului au examinat opțiunea de a achiziționa o cantitate suplimentară de vaccin Sputnik V, adițional la cele 182.000 doze care urmează a fi recepționate cu titlu de donație.

În context, aceștia au decis solicitarea ofertei comerciale a producătorului de vaccin Sputnik V de la Fondul de Investiții Directe al Federației Ruse, pentru achiziționarea a 700.000 doze de vaccin Sputnik V.

Republica Moldova urmează să recepționeze mâine, 17 aprilie, alte 48.000 doze de vaccin AstraZeneca, prin intermediul platformei COVAX. Tot mâine, alte 132.000 doze de vaccin AstraZeneca, din lotul de ajutor umanitar oferit cu generozitate de România, vor ajunge în țară.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button