fbpx

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, restructurat. Ce se va schimba

Proiectul privind reorganizarea Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale prin separare și creare a Ministerului Energiei, care va prelua domeniul securitate și eficiență energetică, precum și va fi succesor de drepturi și obligații conexe domeniului preluat, a fost aprobat astăzi în ședință de Guvern.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La fel, proiectul dispune preluarea de către Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării (MDED) a domeniului infrastructura de comunicații și va fi succesor de drepturi și obligații conexe acestui domeniu. Proiectul stabilește aspectele ce vizează personalul în contextul restructurării și măsurile aferente redistribuirii alocațiilor bugetare aprobate în Legea bugetului de stat pentru anul 2023, conform domeniilor transmise.

Totodată, proiectul stabilește diminuarea efectivului-limită al MIDR de la 124 unități de personal la 99 unități de personal, în contextul transmiterii domeniului de activitate ,,infrastructura de comunicații” către MDED – 5 unități de personal și a domeniului ,,securitate și eficiență energetică” către Ministerul Energiei – 17 unități de personal, inclusiv funcția de Secretar de Stat pe domeniul energetic.

În cadrul MIDR se propune instituirea a 3 poziții de Secretar de Stat pentru cele 5 domenii de activitate, iar în scopul consolidării realizării sarcinilor pe componenta de integrare europeană și asigurarea alinierii politicilor sectoriale conform capitolelor de aderare la UE, se propune instituirea funcției de ,,Secretar general adjunct al ministerului”.

Articole asemănătoare

Back to top button