fbpx

Ministerul Finanțelor are deja conturi cu milioane de euro. Suma promisă de Comisia Europeană a fost oferită

Granturile în valoare de 14,5 milioane de euro din partea Uniunii Europene au ajuns la Chișinău. Comisia Europeană a avut grijă ca banii să ajungă pe conturile Ministerului Finanțelor. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Suma a fost transferată cu scopul de a fi utilizată în cadrul următoarelor programe: Programul de suport al instituirii Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător în Republica Moldova, Programul de suport al implementării reformei învățămîntului vocațional/tehnic din Republica Moldova și Planul de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize.

Deciziile importante luate de Guvernul investit în iunie au permis Uniunii Europene să se convingă că sunt îndeplinite condițiile pentru reluarea sprijinului bugetare acordat Republicii Moldova, după ce, timp de doi ani țara noastră nu a primit nicio susținere din partea UE, din motivul deteriorării situației din stat.

Asistenţa financiară rambursabilă va fi utilizată pentru finanţarea programelor de cheltuieli prevăzute în Legea Bugetului de Stat pentru anul 2019

Articole asemănătoare

Back to top button