fbpx

Mina din Chișinău, o nouă atracție turistică? Propunerea unor consilieri municipali

Primăria capitalei intenționează să identifice soluții și surse financiare pentru menținerea în stare de funcționare a SA „Mina Chișinău”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Un grup format din membri ai Primăriei și consilieri municipali a efectuat un tur prin galeriile subteranei, fiind ghidat de administrația întreprinderii.

Reprezentanții întreprinderii au menționat că apa care se acumulează în prezent în unele galerii este extrasă și folosită de către regiile municipale. De asemenea, aceștia au declarat că a fost executat un studiu de fezabilitate care a arătat riscurile ce pot apărea, dar și modul de intervenție a municipalității pentru a le preveni.

În context, unii consilieri municipali au venit cu propunerea de a investi surse din bugetul local pentru ca Mina Chișinău să poată funcționa, iar pe viitor să devină un obiectiv turistic.

SA „Mina Chișinău” se ocupă cu extragerea pietrei calcaroase și a fost înființată în anul 1969. Obiectivul se află la periferia Chișinăului, în sectorul Rîșcani, comuna Stăuceni și este funcțională.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button