fbpx

Militarii Armatei Naționale vor participa la exercițiul „Scutul Păcii 2024”. Vor avea loc deplasări de tehnică militară

Armata Națională anunță că va desfășura exerciţiul multinațional „Scutul Păcii 2024” în perioada 17-28 iunie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit sursei, pe parcursul lunii iunie, pe drumurile naționale vor avea loc mai multe deplasări de tehnică militară din locurile de dislocare permanentă spre Centrul de Instruire al Armatei Naționale

Reprezentanții Ministerului Apărării menționează că exercițiul „Scutul Păcii 2024” are ca scop evaluarea Batalionului 22 de menținere a păcii „Căști albastre” în conformitate cu Conceptul Capabilităţilor Operaţionale (OCC). Militarii vor fi verificați de experți naționali și internaționali la îndeplinirea acțiunilor specifice misiunilor internaţionale de menținere a păcii, cum ar fi: patrulare, convoiul şi escorta, percheziţia tehnicii auto la punctele de control, asigurarea securităţii obiectivelor strategice, evacuarea medicală, precum şi acordarea primului ajutor medical.

Concomitent, Armata Națională va găzdui Cursul de instruire a evaluatorilor care are ca scop pregătirea personalului militar privind procedurile și corectitudinea desfășurării evaluării în conformitate cu conceptul OCC.

La cursul menționat vor fi instruiți 37 evaluatori din Austria, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Columbia, Coreea de Sud, Franța, Georgia, Germania, Iordania, Irlanda, Italia, Kazahstan, Malta, Marea Britanie, Maroc, România, Serbia, SUA, Tunisia, Turcia și Ucraina.

„Armata Naţională a aderat la programul OCC în 2007. Certificarea OCC este o condiţie obligatorie pentru participarea Armatei Naţionale în misiuni de menținere a păcii sub egida ONU, inclusiv KFOR din Kosovo și UNIFIL din Liban. În legătură cu pregătirile pentru desfășurarea exercițiului „Scutul de Foc 2024”, pe parcursul lunii iunie, pe drumurile naționale vor avea loc mai multe deplasări de tehnică militară din locurile de dislocare permanentă spre Centrul de Instruire al Armatei Naționale”, anunță autoritățile.

Articole asemănătoare

Back to top button