fbpx

Metsola, la Adunarea Euronest de la Chișinău: „Suntem gata să sprijinim R. Moldova pentru îndeplinirea aspirațiilor în raport cu UE”

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola a adresat un mesaj video în cadrul celei de-a 10-a sesiune a Adunării Parlamentare Euronest ((AP Euronest), care are loc în premieră la Chișinău. Metsola dă asigurări că Parlamentul European este gata să sprijine Republica Moldova în îndeplinirea aspirațiilor în raport cu Uniunea Europeană.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

 „E clar că am parcurs un drum lung și putem să fim cu toții de acord că Adunarea Parlamentară Euronest s-a dovedit un bun exemplu despre cum diplomația parlamentară poate să dea roade. Ne uităm de asemenea cu speranțe către viitor și vă asigur că Parlamentul European rămâne pe deplin angajat în sprijinirea parteneriatului estic. Vă respectăm și suntem gata să vă sprijinim în îndeplinirea aspirațiilor dumneavoastră în raport cu Uniunea Europeană”, a declarat Roberta Metsola.

Robeta Metsola susţine că războiul din Ucraina a  provocat multă suferinţă poporului ucrainean, dar şi întregii lumi. Şefa Parlamentului European susţine că este iperativ să fie impuse noi sancţiuni Kremlinului.

„E adevărat că ne confruntăm cu tot felul de amenințări hibride și interferențe străine, războiul Rusiei din Ucraina a produs enorm de multa suferință, moarte și distrugere, a zguduit arhitectura de securitate în regiune. De aceea, este imperativ acum să avem un răspuns armonizat, fie că e vorba de sancțiuni sau consolidarea izolării internaționale a Kremlinului.”, a mai punctat președinta Parlamentului European.

Amintim, în jur de 100 de oficiali din ţările Parteneriatul Estic şi membri ai Parlamentului European au venit la Chişinău pentru a participa la cea de-a 10-a sesiune a Adunării Parlamentare Euronest. La eveniment a participat şefa statului, Maia Sandu şi preşedintele Parlamentului, Igor Grosu. Misiunea Adunării Parlamentare Euronest este de a promova condiţiile necesare accelerării asocierii politice şi integrării economice între UE şi partenerii est-europeni, de a consolida cooperarea în regiunea.

Articole asemănătoare

Back to top button