fbpx

meteo | Vremea își face de cap și în acest weekend: Cu ce temperaturi ne va surprinde în următoarele două zile?

Dacă unele zone ale țării vor fi scăldate de razele puternice ale soarelui, cei din alte regiuni vor asculta cum ploaia le bate în geamuri – asta rezultă din prognozele făcute de către meteorologi pentru weekendul ce urmează.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform prevederilor Serviciului Hidromoteorologic de Stat, sâmbătă, temperaturile minime vor oscila între +16 și +19 grade Celsius la nordul țării, iar maximele – între +30 și +32. În aceeași zi, la centru se vor înregistra temperaturi minime între +17 și +20, iar maximele – între +31 și +33 de grade. La sud, vor fi minime între +18 și +21, iar maximele – între +31 și +33 de grade Celsius.

Tot pe 22 iunie, stropi de ploaie cu fulgere se așteaptă doar la nordul Moldovei. În toate regiunile țării, vântul va sufla spre sud-est cu o viteză de 9 km/h, iar presiunea atmosferică va fi una normală.

În cea de-a doua zi a weekendului, temperaturile minime vor fi aceleași ca și sâmbătă, iar maximele: la nord vor oscila între +28 și +31, la centru între +29 și +32, iar la sud între +30 și +33. Pentru duminică, sunt așteptate ploi cu descărcări electrice, la fel, doar la nordul țării.

De menționat că, astăzi, până la ora 23:00, pe arii extinse se prevăd descărcări electrice, izolat averse puternice (15-45 l/m2) cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s. De asemenea, amintim că meteorologii au emis un Cod galben de caniculă, care va fi valabil până pe 24 iunie.

Articole asemănătoare

Back to top button