fbpx

Mesajul cutremurător al unei fetițe din Chișinău către tatăl său doctor: „Stau acasă și mă gândesc la tine, mi-e frică să nu te îmbolnăvești”

Cătălina, o fetiță de 10 ani din Chișinău, s-a obișnuit deja că trebuie să își împartă părinții cu persoanele aflate în dificultate. Atât mama, cât și tatăl fetei sunt doctori.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bărbatul este șeful Departamentului Anesteziologie și Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul Clinic Republican, iar de la debutul pandemiei s-a izolat de familie pentru a nu supune riscului soția și copiii. Copila și sora sa, Raluca, nu și-au văzut părinții de la începutul lunii mai, atunci când aceștia au decis să ducă fetele la o mătușă care locuiește în sat. Acum, micuțele vorbesc cu mama și tata online.

„El de fiecare dată învinge. Eu sunt foarte mândră de tata și îl încurajez să continue să salveze alți oameni. Este important să nu cedeze. Dacă nu ar lupta, alți oameni ar fi bolnavi și am sta în carantină foarte mult timp. Din cauza că oamenii nu țin cont de aceste măsuri, volumul de muncă pe care îl au medicii este foarte mare. Eu cred că toți trebuie să înțeleagă că lucrătorii medicali își riscă viața pentru alți oameni, de aceea ar trebui să fie mai responsabili pentru a nu se îmbolnăvi”, afirmă micuța.

Inițial, timp de trei luni, mama fetelor a stat cu ele acasă. În această perioadă, tatăl lor a venit acasă în câteva weekend-uri, însă de îmbrățișări nici nu putea fi vorbă, iar interacțiunea era foarte scurtă, de la distanță. Ulterior, femeia a fost nevoită să revină la serviciu, iar copilele au mers la țară.

Cătălina spune că îi este dor de părinți, dar înțelege că munca lor este necesară și utilă acum. Ea i-a adresat un mesaj părintelui său în care spune că îi este frică de faptul că acesta se poate îmbolnăvi.

„Dragă tată,

Tu lucrezi zi de zi și eu știu asta. Stau acasă și mă gândesc la tine, mi-e frică să nu te îmbolnăvești. Tată, tu lucrează și nu-ți fă griji pentru noi, fiindcă o să fim bine. O să ne spălăm cât mai des mâinile și o să purtăm mască. Vom face tot posibilul să ne apărăm de virus. Te iubim!”, îi transmite Cătălina tatălui său, fiind sigură că acesta este un adevărat erou.

Articole asemănătoare

Back to top button