fbpx

Membrii Partidului Șor, indignați de învinurile care i se aduc președintelui formațiunii: „Ilan Șor întotdeauna a acționat în numele legii”

După ce procurorii au înaintat un demers magistraților de la Judecătoria Cahul, prin care cer mandat de arest pe numele lui Ilan Șor și solicită anunțarea sa în căutare, membrii formațiunii acestuia și-au exprimat dezacordul față de acțiunile autorităților printr-un comunicat plasat pe pagina web a partidului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceștia au menționat că aceasta este o campanie denigratoare împotriva lui Ilan Șor și o metodă de răzbunare față de oponenții politici.

„Într-o singură zi, au fost luate câteva decizii ale procurorilor, îndreptate împotriva libertății și drepturilor deputatului, liderul opoziției parlamentare, unul dintre martorii cheie în dosarul furtului bancar. Considerăm că toate aceste decizii nu sunt întâmplătoare.

Cu toții suntem martorii unei campanii denigratoare împotriva lui Ilan Șor. Noua putere se pretinde a fi „europeană” și să activeze în normele democratice, dar totul este la nivel de vorbe. În realitate însă, chiar din primele zile, actuala guvernare se răzbună și încearcă să preseze oponenții politici prin acțiuni de intimidare și frică”, se arată în comunicat.

Totodată, membrii formațiunii au precizat că urmărirea penală este efectuată în baza unor fapte mincinoase, care vin să distrugă oponentul politic.

„Partidul „ȘOR” nu o singură dată a anunțat că odată ce susținătorii lui Filat și ai lui Platon vor veni la putere, nu vor pierde șansa pentru a se răzbuna pe Ilan Șor”

De asemenea, anterior am avertizat că acest proces va fi influențat politic și se va face presiune asupra magistraților. Astăzi, actuala guvernare a confirmat temerile noastre și au început să-și supună Procuratura, pentru a face presiuni asupra oponentului său”, au scris aceștia.

Partidul „ȘOR” a ținut să accentueze faptul că liderul formațiunii politice și liderul fracțiunii parlamentare, Ilan Șor, întotdeauna a acționat în numele legii și a colaborat cu organele responsabile de anchetă pentru a-și demonstra nevinovăția.

„Suntem siguri că sancțiunile împotriva politicianului, inclusiv a celor legate de bunurile sale, vor fi anulate în curând, ca fiind neîntemeiate. Nu avem nicio îndoială că dreptatea va triumfa, iar sancțiunile aplicate astăzi vor avea o evaluare politică și juridică adecvată”, se mai arată în comunicat.

Citește și:

UPDATE: Procurorii anticorupție cer mandat de arest pe numele lui Ilan Șor și anunțarea sa în căutare

Articole asemănătoare

Back to top button