fbpx

Melomanii sărbătoresc astăzi Ziua Internațională a Jazzului. Delectează-te cu top 10 cele mai frumoase melodii în acest stil

În fiecare an, pe 30 aprilie, potrivit Organizației Națiunilor Unite, este sărbătorită Ziua Internațională a Jazzului. Acest stil are menirea de a sensibiliza comunitatea internațională prin virtuțile muzicii de jazz ca instrument educațional și ca o forță pentru menținerea păcii, pentru unitate, pentru dialog și pentru o cooperare consolidată între oameni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru ediția din 2019, UNESCO a ales Australia ca țară gazdă a Zilei Internaționale a Jazzului, însă ea este celebrată în peste 190 de țări din întreaga lume.

În ultimele două zile ale lunii aprilie, în mai multe orașe au loc spectacole de muzică de jazz, programe educaţionale la care şi-au anunţat participarea numeroşi maeştri de jazz, transmite Agerpres.

Evenimentele dedicate zilei culminează cu „All-Star Global Concert” din Melbourne, Australia, ce adună peste 30 de artişti renumiţi la nivel mondial. Printre ei se numărăr și Herbie Hancock, James Morrison, Cieavash Arian, William Barton, Dee Dee Bridgewater, Till Brönner, A Bu, Igor Butman și alții.

Concertul este difuzat pe YouTube și Facebook de către ONU și UNESCO pentru milioane de spectatori din întreaga lume.

Ascultă top 10 cele mai frumoase și celebre melodii jazz:

1. What a Wonderful World – Louis Armstrong

2. Take Five – Dave Brubeck

3. Acknowledgment – John Coltrane Quarte

4. Sing, Sing, Sing – Benny Goodman and His Orchestra

5. My Favorite Things – Dave Brubeck

6. Lazy Sunday – Duncan Lamont

7. Caravan – Whiplash

8. Birdland – Maynard Ferguson

9. So What – Miles Davis


10. In the Mood – Glenn Miller 

Articole asemănătoare

Back to top button