fbpx

Mașinile cu numere transnistriene vor putea tranzita teritoriul Ucrainei

Autotursimele cu numere de înmatriculare transnistrene vor putea tranzita în Ucraina și se vor putea reîntoarce în regiunea transnistreană. Informația a fost confirmată luni, 6 septembrie, de autoritățile autoproclamate de la Tiraspol.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia vine după ce, din 1 septembrie, circulația mașinilor cu plăcuțe de înmatriculare transnistrene a fost interzisă în Ucraina, iar zeci de mașini au rămas blocate după ce au plecat din Federația Rusă.

Măsura va fi valabilă, însă, doar până pe 1 octombrie. Intrarea în Ucraina a mașinilor cu numere de înregistrare transnistrene rămâne sistată.

Amintim că autoritățile de facto de la Tiraspol nu par încântate de măsură și susțin că deplasarea cu numere transnistrene în Ucraina ar fi fost convenită anterior între Chişinău și Kiev. Conform Europa Liberă, în cadrul unei emisiuni difuzate la un canal regional, în context, negociatorul-șef al autorităților neconstituționale, Vitalii Ignatiev, acuza guvernarea de la Chișinău de presiuni politice.

Ulterior, Moscova a venit cu o reacție la interdecția de circulație cu plăcuțe transnistrene în Ucraina, calificând-o drept o „mișcare revoltătoare a Kievului”. Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a instituției, declara că numărul plăcuțelor neutre este actualmente „mult mai mic decât nevoile a 120.000 de proprietari de mașini”.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button