fbpx

Marina Tauber poate părăsi țara pentru două săptămâni. Unde va pleca

Deputata Marina Tauber poate părăsi țara pentru următoarele 14 zile. Potrivit Procuraturii Anticorupție, Tauber va pleca peste hotare la investigații medicale în Israel.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„La ședința din 8 noiembrie 2023, instanța a admis demersul procurorului de prelungire a măsurii preventive liberarea provizorie sub control judiciar pe un termen de 60 de zile. Totodată, instanța a admis cererea părții apărării privind eliberarea permisiunii inculpatei de a pleca peste hotare la investigații medicale în statul Israel, pentru o perioadă de 14 zile, cu obligarea de a preda la întoarcere pașaportul”, se arată în nota PA.

Totodată, responsabilii precizează că în cadrul ședinței de astăzi au fost fixate 23 ședințe de judecată până în luna februarie 2024 în cauza penală „Finanțarea ilegală a Partidului Politic Șor”.

„Acuzatorii de stat au înaintat un demers, solicitând fixarea a unui număr de cel puțin 30 de ședințe la un interval mic de timp, în scopul respectării principiului examinării cauzei într-un termen rezonabil, având în vedere prevederile art. 20 și 345 alin. (1) din Codul de procedură penală, care stipulează că în cazurile de corupție sau conexe corupției, examinarea cauzei se efectuează cu celeritate. Totodată, partea apărării a solicitat amânarea ședinței de judecată, iar instanța a respins solicitarea părții apărării și a fixat 23 ședințe de judecată”, comunică Procuratura.

Amintim că la 19 iunie 2023 a fost trimisă în judecată, cauza penală în privința Marinei Tauber și a persoanei juridice, Partidului Politic „ȘOR”, învinuiți pe patru capete de acuzare pentru falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale și a partidului politic, dar și pentru acceptarea finanțării ilegale din partea unui grup criminal organizat.

Articole asemănătoare

Back to top button