fbpx

Marea Britanie are un nou prim-ministru pro-Brexit. Cine îi va lua locul Theresei May?

Fostul ministru de externe britanic, Boris Johnson, a fost ales marți lider al Partidului Conservator aflat la guvernarea Regatului Unit și va ocupa, astfel, funcția de prim-ministru, fiind succesorul Theresei May.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit agențiilor internaționale de presă, acesta l-a învins pe actualul ministru de externe, Jeremy Hunt, în cursa pentru șefia Partidului Conservator.

Johnson, fost primar al Londrei, a obținut 92.153 de voturi din cele circa 159.000 de voturi ale membrilor partidului care au fost chemați să îi departajeze, comparativ cu 46.656 de voturi pentru Hunt.

Acesta devine astfel liderul conservatorilor, iar miercuri după masă va prelua postul din Downing Street, după o vizită la Regina Elisabeta a II-a, care îl va numi oficial în această funcție, transmite Agerpres.

Noul șef al Partidului Conservator și prim-ministrul Marii Britanii, la scurt timp după anunțul victoriei a făgăduit un Brexit cât mai rapid, menționând și data exactă.

„Vom pune în aplicare Brexit-ul la 31 octombrie, data-limită fixată după două amânări”, a declarat Johnson, în contextul în care susţinătorii ieşirii din UE se tem de o nouă prelungire a Brexit-ului.

Articole asemănătoare

Back to top button