fbpx

Maia Sandu și Vladimir Zelenski au discutat la telefon: „Am făcut schimb de felicitări”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o discuție telefonică cu omologul său ucrainean, Vladimir Zelenski, în care au abordat subiecte precum recomandarea Comisiei Europene de a începe discuțiile privind aderarea ambelor țări  și cetățenii evacuați din Fâșia Gaza.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președinta Sandu a transmis felicitări Ucrainei pentru realizarea importantă și a exprimat recunoștința față de sprijinul acordat în evacuarea cetățenilor moldoveni din Fâșia Gaza.

„Am vorbit la telefon cu președintele Zelenski. Țările noastre sărbătoresc această zi importantă în care Comisia Europeană a recomandat deschiderea negocierilor de aderare pentru Moldova și Ucraina. Adresez sincere felicitări Ucrainei și poporului său pentru această realizare”, a scris Sandu pe rețeaua X.

Zelenski, la rândul său, a evidențiat „ziua istorică” și coordonarea pașilor comuni în urma recomandării Comisiei Europene privind discuțiile de aderare.

„Am făcut schimb de felicitări cu privire la raportul Comisiei Europene. Am convenit să ne coordonăm următorii pași comuni. Am discutat, de asemenea, despre asistența Ucrainei în evacuarea cetățenilor moldoveni din Gaza, precum și despre o Formulă de păcii”, a scris Zelenski.

Articole asemănătoare

Back to top button