fbpx

Maia Sandu salută decizia SUA de a oferi ajutor Ucrainei: „Această susținere crucială va consolida Ucraina”

Președinta Maia Sandu salută aprobarea de Camera Reprezentanților a SUA a pachetului de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Salut aprobarea Camerei Reprezentanților SUA a unui pachet vital de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Acest sprijin crucial va consolida Ucraina împotriva agresiunii și va spori securitatea regională”, a scris Maia Sandu pe rețeaua socială X.

Camera Reprezentanților a SUA a aprobat, sâmbătă, 20 aprilie, pachetul de ajutor de 61 de miliarde de euro pentru Ucraina. Votul a fost adoptat cu 310-112 voturi. Toate amendamentele la proiectul de lege privind ajutorul acordat Ucrainei, care ar fi redus asistența, au fost respinse înainte de vot, potrivit Euronews.com.

Pe lângă ajutorul oferit Ucrainei, pachetul complet, în valoare de 95 de miliarde de dolari, este destinat și aliaților Statelor Unite. Astfel, 26 de miliarde de dolari vor fi oferiți pentru ajutorarea Israelului și acordarea de ajutor umanitar cetățenilor din Gaza a fost, de asemenea, aprobat cu ușurință.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a venit cu o reacție după ce Camera Reprezentanţilor din SUA a votat pachetul de ajutor.

„Sunt recunoscător Camerei Reprezentanţilor din Statele Unite, ambelor partide şi personal preşedintelui Mike Johnson pentru decizia care menţine istoria pe drumul cel bun. Democraţia şi libertatea vor avea întotdeauna o semnificaţie globală şi nu vor eşua niciodată atât timp cât America ajută la protejarea lor.

Pachetul de ajutor vital din partea SUA adoptat astăzi de Camera Reprezentanţilor va împiedica extinderea războiului, va salva mii şi mii de vieţi şi va ajuta ambele naţiuni să devină mai puternice. Cu siguranță, vom folosi sprijinul american pentru a ne întări ambele națiuni și pentru a pune capăt acestui război – un război pe care Putin trebuie să-l piardă.

Pacea justă şi securitatea pot fi obţinute doar prin forţă. Sperăm că proiectele de lege vor fi susţinute în Senat şi trimise la biroul preşedintelui Biden. Mulţumesc, America!”, a scris Zelenski pe reţeau X.

Articole asemănătoare

Back to top button