fbpx

Maia Sandu: „Îndemn UE să ia în acest an decizia referitor la aderarea R. Moldova”

„Aderarea Moldovei la UE este o investiție crucială în stabilitatea și securitatea comună a Europei. Aderarea Moldovei la UE este ireversibilă. Acum căutăm state membre UE pentru a deschide discuțiile de aderare. Avem multe de făcut înainte de a intra în bloc, dar suntem hotărâți”. Este declarația președintei Maia Sandu pentru publicația The Economist.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul interviului, președinta R. Moldova a venit și cu un mesaj către Uniunea Europeană, îndemnând statele membre să ia în acest an decizia de a lansa discuțiile referitor la aderarea R. Moldova anul viitor.

„Credem că este vital să ne consolidăm relația și îndemn UE să ia în acest an decizia de a lansa discuțiile de aderare la începutul anului 2024. Pasul ne va oferi impulsul de care avem nevoie pentru a susține reformele și a cimenta poziția Moldovei ca viitor membru”, a declarat președinta Maia Sandu pentru publicația The Economist.

„Moldova, viitoare membră a UE, rămâne fermă, puternică și încrezătoare”, a conchis Maia Sandu.

Citește și: Ministrul de Externe al României: Până la finalul anului să avem o decizie pentru începerea negocierilor de aderare la UE a R. Moldova și Ucrainei

Articole asemănătoare

Back to top button