fbpx

Maia Sandu felicită poporul moldav cu ocazia Zilei Suveranității: „Republica Moldova este un stat unitar și indivizibil”

Cu ocazia împlinirii a 29 de ani de la adoptarea Declarației de Suveranitate, prim-ministra Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare pentru poporul moldav.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceasta a scris pe pagina sa de Facebook că această dată are o însemnătate deosebită pentru națiune, întrucât anume în această zi, acum 29 de ani, Republica Moldova a devenit un stat unitar și indivizibil.

„Stimați cetățeni, vă felicit cu ocazia Zilei Suveranității!

Acum 29 de ani, la 23 iunie 1990, a fost adoptată Declarația de Suveranitate, care punea temelia statului nostru. În acest document istoric se declara în mod solemn și în fața întregii lumi că purtătorul suveranității și singura sursă de putere este poporul, iar Republica Moldova este un stat unitar și indivizibil.

Astăzi, mai mult decât oricând, înțelegem cât de important este dreptul nostru, al cetățenilor, de a ne decide singuri viitorul și cât de șubredă poate fi democrația, dacă nu este apărată de noi toți. Avem datoria să redăm independența instituțiilor, astfel încât acestea să devină un fundament de neclintit pentru menținerea suveranității și dezvoltarea Republicii Moldova”, a menționat șefa Executivului.

Totodată, Sandu a accentuat faptul că, conducerea are obligația să construiască instituții puternice, care să nu permită vreodată încălcarea suveranității poporului și care să protejeze interesul oamenilor.

„Vă asigur că acest Guvern al Republicii Moldova va apăra cu stricteţe suveranitatea ţării, că nimeni nu va lua decizii în locul şi în detrimentul interesului nostru naţional, iar statul Republica Moldova îşi va păstra caracterul unitar şi indivizibil şi va asigura libertatea, securitatea şi prosperitatea cetăţenilor săi”, a mai adăugat prim-ministra.

Articole asemănătoare

Back to top button