fbpx

Maia Sandu convoacă Consiliul Suprem de Securitate: „Judecătorii au decis să blocheze curățarea justiției”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu convocă pentru ziua de luni, 20 martie, Consiliul Suprem de Securitate, în legătură cu situația excepțională din justiție. Reacția Maiei Sandu vine după ce Adunarea Generală a Judcătorilor a fost întreruptă până la sfârșitul lunii aprilie, decizie luată cu majoritatea voturilor. Când vor reveni, în 28 aprilie, se va discuta despre alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii. Adunarea Generală urmează să numească patru membri din cei cinci candidați selectați de Comisia Pre-vetting. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o postare pe Facebook, şefa statului susţine că judecătorii au decis să blocheze curățarea justiției și să pună în continuare piedici în calea restaurării dreptății în Republica Moldova.
„Adunarea Generală a Judecătorilor a amânat numirea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Înțeleg că judecătorii au decis totuși să blocheze curățarea justiției și să pună în continuare piedici în calea restaurării dreptății în Moldova. Anunț că voi convoca pentru ziua de luni, la ora 14:00, Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu situația excepțională din justiție”, se arată în postare.

În cadrul Adunării Generale a Judecătorilor a fost numit un grup de lucru care va elabora o Declarație despre problemele din domeniu. Documentul urmează să fie adoptat la următoarea întâlnire a magistraților și remis comunității internaționale și asociațiilor de profil.

Articole asemănătoare

Back to top button