fbpx

Maia Sandu a dat asigurări Consiliului Europei că Guvernul va continua reforma justiției

Șefa statului Maia Sandu a discutat luni, 27 martie, cu William Massolin, care își încheie misiunea de șef al oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președinta le-a mulțumit domnului Massolin și echipei sale pentru sprijinul constant acordat realizării reformelor democratice în R. Moldova, în domeniul justiției, mass-media și a respectării drepturilor omului, transmite Serviciul de presă al Președinției.

„Guvernul va continua eforturile sale de reformare a justiției și de recâștigare a încrederii oamenilor în acest sector. O justiție funcțională și independentă este o precondiție pentru dezvoltarea economiei și consolidarea statului nostru, și o condiție esențială în parcursul nostru european.”, se arată în comunicatul Președinției.

Amintim că Maia Sandu a cerut Guvernului și Parlamentului să creeze Curtea Anticorupție. Potrivit preşedintei, această nouă structură ar trebui să se ocupe de cazurile de corupţie în rândul reprezentanților sistemului judiciar.

Potrivit ei, schimbările care au început în justiție sunt corecte și își vor îndeplini scopul – de a avea în sistem judecători independenți care pun legea în capul mesei.

„Rezistența din sistem la această curățare era de așteptat. Cei corupți, cei deprinși cu comenzi la telefon, cei obișnuiți cu mita nu vor să-și schimbe năravul sau, și mai mult, să fie pedepsiți pentru ce au făcut. Dar asta nu ne va opri. Pentru moldoveni dreptatea este esențială. Oricât de complicat ar fi, vom duce la capăt curățarea justiției,” a menționat Sandu.

Articole asemănătoare

Back to top button