fbpx

Maia Sandu: 36 de cetățeni moldoveni au fost evacuați din Fâșia Gaza

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat marți că 36 de cetățeni moldoveni din Fâșia Gaza au fost evacuați și sunt în siguranță, după negocieri cu părțile implicate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ea a mulțumit instituțiilor implicate în operațiunea diplomatică, dar și României pentru ajutorul acordat.

„Cetățenii noștri au traversat astăzi punctul de trecere a frontierei de la Rafah și acum se îndreaptă către Cairo. Sunt recunoscătoare tuturor celor care au lucrat fără odihnă la acest proces complex de evacuare: angajații ambasadelor noastre din Israel și Turcia, ultima acreditată prin cumul în Egipt, echipa Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, colegii din celelalte instituții implicate, precum și partenerii noștri strategici, România, Ucraina și Statele Unite ale Americii. Grație acestui efort comun, cetățenii noștri sunt în siguranță”, a spus Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

„Acum ei sunt în grija funcționarului consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene care i-a preluat la punctul de trecere. Li se asigură tot sprijinul necesar, inclusiv asistența consulară și organizarea etapei următoare a călătoriei lor spre Republica Moldova”, a mai scris Maia Sandu.

Cetățenii moldoveni vor fi transportați din Cairo la București, împreună cu cetățenii români, cu o cursă aeriană specială organizată de Ministerul Afacerilor Externe din România, iar ulterior preluați cu un autocar pus la dispoziție de autorități.

Articole asemănătoare

Back to top button