fbpx

Mai mulți părinți cer ajustarea orarului grădinițelor. Peste 1000 de persoane au semnat o petiție online

Mai mulți părinți cer ajustarea orarului grădiniței. Aceștia susțin că nu au posibilitatea să își ia micuții la timp, deoarece lucrează până la 17:00, iar angajatorii ar putea să nu le permită să plece mai devreme de la serviciu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, ei adresează online o petiție online și roagă revizuirea regimului de lucru al instituțiilor preșcolare de stat cel puțin între orele 8:00 – 18:00. Până acum documentul a fost semnat de peste 1000 de persoane.

„Cu un așa orar este imposibil să ne conformăm”, susține o mămică. Altă femeie relatează că și-a pierdut serviciul pentru că a fost nevoită să stea acasă cu micuțul în perioada pandemiei, iar acum i-ar fi complicat să își găsească un loc de muncă unde să aibă un program compatibil cu cel al grădiniței.

Alți părinți declară că nu au rude care ar putea avea grijă de micuți, iar dacă până acum frații mai mari s-au ocupat de pici, în perioada anului de studii aceștia au alte griji. Petiția online poate fi accesată aici.

Precizăm că, potrivit instrucțiunilor autorităților, în perioada pandemiei copiii nu se vor afla în instituțiile preșcolare mai mult de cinci-șapte ore.

Articole asemănătoare

Back to top button