fbpx

Mai mulți funcționari publici moldoveni ar fi primit scrisori de amenințare

Mai mulți funcționari publici, inclusiv din forțe de ordine, au primit scrisori de amenințare prin care li se cerea să nu îndeplinească ordinele, pentru a induce dezordine și haos. Declarația a fost făcută de către ministra de Interne, Ana Revenco, în cadrul unui interviu pentru rfi.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Și astfel de scrisori, citații, note false adresate angajaților și din mai multe structuri de apărare și ordine publică menite să descurajeze în primul rând efectivul de a-și realiza sarcina, menite să înstrăineze echipele de la gândirea și acționarea în comandă, menite să inducă haos în loc de disciplină, menite să inducă frică în raport cu legalitatea acțiunilor pe care le-au desfășurat efectivele în această perioadă. Sunt toate acestea chemate să descurajeze și să întoarcă cu spatele oamenii de la de la lider, de la conducători.

Totodată, chiar și ultimele sondaje demonstrează că moldovenii sunt ferm pe calea europeană, circa 60 % și-au confirmat încă odată alegerea făcută. Împărtășesc doar calea europeană, doar spațiul democratic și apartenența unei lumi libere este viitorul care să ne asigure bunăstarea pentru generații. Iată această reziliență pe care o construim fiecare prin participare demonstrând unitate.”

Totodată, ministra a vorbit și despre intenția Rusiei de a provoca destabilizări și a produce presiune asupra autorităților pentru schimbarea guvernului, „ceea ce ar însemna schimbarea cursului democratic”.

„Elementul războiului hibrid concertat de Rusia, a fost declanșat prin șantajul energetic, după care a urmat un mare test pentru autoritățile naționale, să gestionăm cu bine și să oferim decență refugiaților, lanțul logistic de aprovizionare a fost greu afectat odată cu blocajul pe Marea Neagră. Am fost în situația să reacționăm rapid pentru a pune la dispoziție întreaga infrastructură a Republicii Moldova, drumuri și frontiere, pentru a face posibil ca securitatea alimentară în Europa și nu doar, dar (la nivel, n.r.) global să rămână cât mai puțin afectată.

Atacurile cibernetice asupra infrastructurii critice, lanțul de alerte de minare care s-au dovedit a fi false, dar îndreptate spre acele obiective și instituții care asigură buna funcționare a țării: Aeroportul, Chișinău, școli, spitale, instanțe de judecată, blocajele pe șosele, blocajele comunelor și a capitalei prin aceste false proteste plătite inclusiv cu participarea oligarhilor fugari. Deci, toate la pachet au intenția de a provoca destabilizări de o natură care, prin radicalizarea populației cu dezinformări, cu campanii false care compromit liderii naționali, să se producă acea presiune asupra autorităților care să determine, așa cum se așteaptă Rusia, la schimbarea guvernului, ceea ce ar însemna schimbarea cursului democratic.”, a menționat oficiala.

Articole asemănătoare

Back to top button