fbpx

Mai multe informații despre produsele alimentare: Ce vor conține etichetele

Consumatorii vor dispune de mai multe informații despre conținutul produselor alimentare. Membrii Comisiei agricultură și industrie alimentară au aprobat la ședința de miercuri, 15 martie, raportul la proiectul de modificare a Legii privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inițiativa legislativă a fost elaborată de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, în contextul armonizării legislației naționale cu cea europeană.

Proiectul are ca scop asigurarea protecției sănătății consumatorilor și garantarea dreptului acestora la informarea deplină, corectă și transparentă referitoare la produsele alimentare. Documentul prevede că etichetele produselor vor conține, în mod obligatoriu, informații despre prezența alergenilor, precum și despre prezența sau absența glutenului în alimente.

De asemenea, va fi indicată țara de origine sau locul de proveniență a ingredientului primar, care nu este același cu țara de origine sau cu locul de proveniență precizat a produsului alimentar.

Autorii proiectului mai propun etichetarea cărnii de pasăre, de porc, preparatelor din carne sau produselor din carne, precum și ouălor de consum cu mențiunea „Hrănit fără organisme modificate genetic” sau „Hrănit fără OMG”.

Proiectul de lege urmează a fi examinat în plenul Parlamentului, în prima lectură.

Articole asemănătoare

Back to top button